home

Yogagoods | Yogamatten, yogatassen en meer

we preferYogagoods prefers Manduka
Kiyoh - KlantbeoordelingenManduka - Webshop Keurmerk
(0 item) - € 0,00

Je winkeltas bevat geen artikelen.

 

Veelgestelde vragen over yoga, Yogagoods en de producten van Yogagoods

Vragen over yoga

Q

Wat is yoga precies?

A

Yoga is een manier om lichaam, geest en gedachte één te maken. Dit wordt gedaan door het beoefenen van verschillende poses. Deze poses worden practices genoemd. Yoga is een oude oosterse wetenschap, die je in staat stelt om lichaam, geest en gedachte één te maken. Dit wordt gedaan door het beoefenen van verschillende poses, die practices worden genoemd. Deze practices zijn door de jaren heen ontwikkeld en verbeterd door talloze mensen die er mee geëxperimenteerd hebben.

Hatha is in het westen is de meest bekende en gebruikte vorm van yoga. Deze vorm van yoga gaat uit van het lichaam. Yoga brengt je in contact met iets groters dan jezelf.

Lees meer... Terug
Q

Wat zijn de voordelen van Yoga?

A

Yoga biedt veel voordelen. Je wordt er lenig van, je wordt krachtiger en je ademhaling wordt beter. Mentaal ga je er ook op vooruit. Je wordt gelukkiger, meer gebalanceerd en je wordt er kalmer van. Yoga biedt veel fysieke voordelen: je wordt er lenig, gespiered en krachtig van. Het verbeterd de ademhaling, het metabolisme en de bloedsomloop. Je fitheid gaat vooruit en het verlost pijn. Ook je houding gaat er op vooruit.

Daarnaast biedt het mentale voordelen: je wordt gelukkiger, meer gebalanceerd en kalmer. Je wordt ontspannen en kunt beter met stress omgaan. Yoga moedigt zelfverzekerdheid aan en helpt je te focussen op je energie.

De spirituele voordelen van yoga zijn ook belangrijk. Yoga leert je om je bewust te zijn van wat er van binnen en van buiten gebeurt. Yoga leert je om aanwezig te zijn in je omgeving en open te zijn voor alles wat om je heen gebeurt.

Lees meer... Terug
Q

Ik ben een beginner, wat moet ik weten?

A

Yoga brengt je lichaam in balans. Het is belangrijk om te weten dat je niets moet doen dat pijn doet. Natuurlijk doet het rekken een beetje pijn, maar dit voelt als ‘goede’ pijn. Yoga laat je je geweldig voelen. Van yoga word je ontspannen en krijg je meer energie. Je wordt er ook lichamelijk flexibeler en sterker van.

Het is belangrijk om te begrijpen is dat niks pijn zou moeten doen. Met yogapractices gebruik je natuurlijk je lichaam, en dit zal in het begin een beetje pijn doen. Dit zal echter voelen als ‘goede’ pijn, zoals het gevoel van inspanning, niet van schade of een blessure.

Het versterken van je lichaam kan veel werk zijn, maar houdt er rekening mee dat het anders voelt dan wanneer je lichaam je verteld dat het te veel is. Als iets niet goed voelt, doe dan rustig aan. Ofwel de practice is niet de juiste voor jou op dit moment ofwel je lichaam is niet helemaal in balans. Hoe dan ook, als je lichaam je verteld dat er iets niet goed zit, stop dan!

Lees meer... Terug
Q

Hoe vaak moet ik yoga beoefenen?

A

Dit mag je natuurlijk zelf weten. Voor sommigen is één keer per week een uur genoeg, terwijl anderen liever vaker yoga doen. Het beste is om 2 à 3 maal per week je yoga practices te doen. Zelfs als je één keer per week een uurtje aan yoga doet, ga je de voordelen al merken. Voor sommigen is dat genoeg. Anderen willen misschien meer tijd in hun practices steken, juist omdat het zo goed voelt.

Als het kan probeer dan 2 à 3 maal per week aan yoga te doen. Het beste is om per keer één of anderhalf uur je practices te doen, maar laat onrealistische verwachtingen je niet stoppen om bijvoorbeeld 10 of 20 minuten aan te houden. Als je een druk leven lijdt probeer dan 20 minuten per dag aan yoga te doen, dat is alles wat je nodig hebt om in balans te blijven.

Dus doe zoveel yoga als je wilt, wanneer je dit wilt. Focus en ben trots op wat je doet, in plaats van je focussen op wat je wil doen.

Lees meer... Terug
Q

Welke yogamat moet ik kiezen?

A

Het kiezen van een yogamat is een erg persoonlijke keuze. Het beste is om rekening te houden met verschillende factoren en hier een keuze op te baseren. Factoren zoals je lengte, de yogavorm die je beoefend, en hoeveel comfort je wilt zijn voorbeelden van factoren waar je rekening mee moet houden.

Bekijk onze keuzehelper of vergelijk de yogamatten zelf.
Het kiezen van een yogamat is een erg persoonlijke keuze. Het beste is om rekening te houden met verschillende factoren en hier een keuze op te baseren. Factoren zoals je lengte, de yogavorm die je beoefend, en hoeveel comfort je wilt zijn voorbeelden van factoren waar je rekening mee moet houden.

Manduka Pro en ProLITE: De Pro Series zijn Manduka’s beste yogamatten. Ze leveren ongekende grip en comfort. De Pro en ProLITE zijn ontworpen om jaren lang intensief te kunnen gebruiken. Het verschil tussen de Pro en ProLITE is dat de ProLITE een stukje lichter is dan de PRO en dus makkelijker is om mee te nemen.

Manduka eKO: De eKO mat is de meest milieuneutrale mat van Manduka. Hij is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en er zijn geen giftige lijmen gebruikt tijdens het fabriceren van de mat. Als je veel transpireert is dit de mat voor jou, omdat de eKO mat altijd veel grip biedt.

Manduka LiveON: De LiveON mat is de ideale mat voor beginners. Deze mat biedt veel comfort, waardoor je makkelijk je practices kunt oefenen. LiveON is de lichtste mat van Manduka. Je kunt deze mat dus makkelijk meenemen naar bijvoorbeeld yogastudio’s.

Bekijk onze keuzehelper of vergelijk de yogamatten zelf.

Lees meer... Terug
Q

Wat is de beste tijd om yoga te doen?

A

De ochtend is de geweldige tijd om je yoga practices te doen. Je lichaam is nog stijf en kan dus goed uitrekken. De ochtend is de geweldige tijd om je yoga practices te doen. Je lichaam is nog stijf en kan dus goed uitrekken.

In de avond kan yoga een erg goede manier zijn om alles van je af te laten vallen.

Natuurlijk kun je altijd je yoga practices doen wanneer het je uitkomt. Dat is beter dan helemaal niet.

Lees meer... Terug
Q

Kan ik eten vóór een yoga practice?

A

Je kunt yoga het beste beoefenen op een lege maag. Zorg er dus voor dat je minimaal ongeveer twee van te voren eet. Je kunt yoga het beste beoefenen op een lege maag. Zorg er dus voor dat je minimaal ongeveer twee van te voren eet. Yoga kost energie. Als je vlak na een maaltijd je pracitces doet gebruikt je lichaam energie voor je spieren, en niet voor je spijsvertering. Dit kan negatieve invloed hebben op het verwerken van eten door het lichaam.

Lees meer... Terug
Q

Ik ben niet lenig, kan ik aan yoga doen?

A

Natuurlijk. Je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te doen. Daarnaast: je wordt door het beoefenen van yoga vanzelf lenig. Door aan yoga te doen train je je lichaam en word je vanzelf leniger. Dit biedt vele voordelen. Je gewrichten worden namelijk soepeler, je loopt niet zo snel een blessure op, je bloedsomloop wordt beter, enzovoort. Meestal pakken de mensen die in het begin niet zo lenig zijn yoga het snelste op.

Lees meer... Terug

Vragen over Yogagoods

Q

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

A

Als je voor 5 uur een bestelling plaatst wordt deze de volgende dag geleverd. We kunnen dit niet 100% garanderen omdat de levering wordt gedaan door PostNL, maar in de regel is dit wel het geval. Als je voor 5 uur een bestelling plaatst wordt deze de volgende dag geleverd. We kunnen dit niet 100% garanderen omdat de levering wordt gedaan door PostNL, maar in de regel is dit wel het geval.

Lees meer... Terug
Q

Welke betaalmethoden kan ik gebruiken?

A

Bij ons kun je betalen met: iDeal, MisterCash, PayPal, MasterCard, Visa, Maestro en een overboeking. Bij ons kun je betalen met: iDeal, MisterCash, PayPal, MasterCard, Visa, Maestro en een overboeking.

Lees meer... Terug
Q

Kan ik met een cadeaukaart betalen?

A

Lorum Ipsum vraag Kan ik met een cadeaukaart betalen? Lorum Ipsum vraag Kan ik met een cadeaukaart betalen?

Lees meer... Terug
Q

Kan ik een artikel terugsturen?

A

Lorum ipsum vraag Kan ik een artikel terugsturen? Lorum ipsum vraag Kan ik een artikel terugsturen?

Lees meer...
Q

Kan ik mijn bestelling volgen?

A

Lorum ipsum Kan ik mijn bestelling volgen? Lorum ipsum Kan ik mijn bestelling volgen?

Lees meer... Terug
Q

Ik heb geen email ontvangen ter bevestiging/met een offerte. Krijg ik die nog?

A

Het kan zijn dat onze mail in de spamfolder terecht is gekomen. Check of dit niet het geval is.

Als je geen mail hebt ontvangen binnen 24 uur, neem dan contact met ons op.
Het kan zijn dat onze mail in de spamfolder terecht is gekomen. Check of dit niet het geval is.

Als je geen mail hebt ontvangen binnen 24 uur, neem dan contact met ons op.

Lees meer... Terug
Q

Door wie wordt de bestelling bezorgd?

A

Onze leveringen worden verzorgd door PostNL. Onze leveringen worden verzorgd door PostNL.

Lees meer... Terug